Καλως Ηλθατε στο melielateias

Το εκλεκτό μας μέλι παράγεται από τα καταπράσινα και ολάνθιστα λιβάδεια της Ελάτειας (ανθόμελο), από τα ελατοδάση του Καλλιδρόμου (ελατόμελο), από τους πολύ γνωστούς θυμαρότοπους του Γαλαξιδίου και της Δεσφίνας (θυμαρίσιο μέλι) , από τα υπέροχα πευκοδάση της ορεινής Βόρειας Εύβοιας (πευκόμελο) και από τα χιλιοτραγουδισμένα ΄Αγραφα, περιοχή Στεφανιάδας Αργιθέας (ελατόμελο και μέλι από το Περδικάκι).

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Μάιος ο μήνας των λουλουδιών

        Μάιος ο μήνας των λουλουδιών

 Μπήκαμε αισίως στον τελευταίο μήνα της ΄Ανοιξης.  Τα μελίσσια μας έχουν αναπτυχθεί ικανοποιητικά, αν και είχαμε μια ΄Ανοιξη πλούσια σε βροχές και σε ανθοφορία. Δυστυχώς η αστάθεια του καιρού ανάγκαζε τις μέλισσες να κλείνονται στις κυψέλες τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευθούν όσο θα μπορούσαν την πλούσια ανοιξιάτικη ανθοφορία.  



Ελπίζω ο τελευταίος μήνας, ο Μάιος,  να είναι περισσότερο φιλικός προς αυτές,  για  να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν  τα λουλούδια που ανθίζουν αυτή την εποχή ή και αργότερα, που είναι δυστυχώς πολύ λιγότερα από τα λουλούδια του Απρίλη. Γνωστή είναι άλλωστε η λαική παροιμία " ο Μάης έχει τ`όνομα κι ο Απρίλης τα λουλούδια".
 Παραθέτω φωτογραφίες από φυτά της περιοχής μου που είναι ανθισμένα αυτές τις ημέρες και βοηθάνε στην περαιτέρω ανάπτυξη των μελισσιών ή και στη διατήρηση της ανάπτυξής τους, χωρίς να  έχουν ανάγκη τροφοδοσίας, τουλάχιστον μέχρι να φύγουμε για τον έλατο. ΄Αλλωστε οι βροχές των τελευταίων ημερών (26,27 και 28 Απριλίου) βοήθησαν πάρα πολύ στη διατήρηση και παράταση της ΄Ανοιξης.

Λαψάνα ή βρούβα


Αγριόβικος  ή καβαλαριά



Λαδανιά



Αγριαγκινάρα ή Γαιδαράγκαθο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου