Καλως Ηλθατε στο melielateias

Το εκλεκτό μας μέλι παράγεται από τα καταπράσινα και ολάνθιστα λιβάδεια της Ελάτειας (ανθόμελο), από τα ελατοδάση του Καλλιδρόμου (ελατόμελο), από τους πολύ γνωστούς θυμαρότοπους του Γαλαξιδίου και της Δεσφίνας (θυμαρίσιο μέλι) , από τα υπέροχα πευκοδάση της ορεινής Βόρειας Εύβοιας (πευκόμελο) και από τα χιλιοτραγουδισμένα ΄Αγραφα, περιοχή Στεφανιάδας Αργιθέας (ελατόμελο και μέλι από το Περδικάκι).

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο εργάτης του πεύκου αποζημιώνει τους μελισσοκόμους

Πολύ καλά  μηνύματα έχουμε και από το δεύτερο χέρι του πεύκου. Ο εργάτης θα μας αποζημιώσει, όπως φαίνεται, με καλό μέλι και οι κόποι μας από τις μακρινές μεταφορές θα αποζημιωθούν με το παραπάνω.
Παραθέτω φωτογραφίες από το μελισσοκομείο του συνεργάτη μου Θύμιου Πόρου στη θέση Βασιλικά κοντά στην  Ελάτεια, ο οποίος φέτος δεν μετέφερε τα μελίσσια του στην Εύβοια, αλλά προτίμησε τα κοντινά Βασιλικά και μάλλον θα είναι κερδισμένος.
Εγώ τα μετέφερα στην Κοκκινομηλιά Ιστιαίας και απ' ότι μου λένε τηλεφωνικά οι φίλοι και συνάδελφοι Αντώνης Θεοδώρου και Νίκος Αρσενόπουλος πηγαίνουν ή τουλάχιστον πήγαιναν μέχρι προχθές, πριν χαλάσει ο καιρός, πολύ καλά.
Παραθέτω επίσης φωτογραφίες από το Μνημείο που έχει στηθεί στα ιστορικά Βασιλικά σε ανάμνηση της ομώνυμης και νικηφόρας μάχης κατά των Τούρκων που έγινε στις 26 Αυγούστου 1821 με πρωτεργάτες τους Οπλαρχηγούς της Ρούμελης Δυοβουνιώτη, Γκούρα, Πανουργιά, Κοντοσόπουλο, Μπίστη, Μπόσγο, Λάππα, Παπανδρέα, Τράκα, Τριανταφυλλίνα και Ρούκη εναντίον της στρατιάς του Μπαιράμ Πασά.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου