Καλως Ηλθατε στο melielateias

Το εκλεκτό μας μέλι παράγεται από τα καταπράσινα και ολάνθιστα λιβάδεια της Ελάτειας (ανθόμελο), από τα ελατοδάση του Καλλιδρόμου (ελατόμελο), από τους πολύ γνωστούς θυμαρότοπους του Γαλαξιδίου και της Δεσφίνας (θυμαρίσιο μέλι) , από τα υπέροχα πευκοδάση της ορεινής Βόρειας Εύβοιας (πευκόμελο) και από τα χιλιοτραγουδισμένα ΄Αγραφα, περιοχή Στεφανιάδας Αργιθέας (ελατόμελο και μέλι από το Περδικάκι).

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Μετέφερα προχθές την Παρασκευή 28-09-2012 τα μελίσσια μου από τη Στεφανιάδα Αργιθέας του Νομού Καρδίτσας στην Ελάτεια για ξεχειμώνιασμα πλέον.
Τα είχα μεταφέρει στη Στεφανιάδα στα μέσα Αυγούστου για το Περδικάκι, που εφέτος ευνοημένο από μία καλή καλοκαιριάτικη βροχή μας έδωσε καλό μέλι.
Το μέλι από το περδικάκι, που είναι χαμηλός θάμνος με λευκά άνθη που προτιμάει τα ΄Αγραφα  σε μεγάλο υψόμετρο, είναι εύγεστο με ιδιαίτερo άρωμα και το έχουν ψηλά στις προτιμήσεις τους οι καταγόμενοι από την περιοχή αυτή.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να επισημάνω, σε όσους δεν το γνωρίζουν, ότι η Ελάτεια φιλοξένησε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Στεφανιάδας μετά τη μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε το 1964, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο σχηματισμός της Λίμνης της Στεφανιάδας.
Από την εγκατάστασή τους, με τη φροντίδα του Κράτους, οι Στεφανιώτες στην Ελάτεια, έδωσαν ζωή στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, βοήθησαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη τού τόπου και συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις του (κοινωνικές, πολιτιστικές, οικονομικές, πολιτικές κ.λ.π.).
Αν και πέρασαν πάνω από 40 χρόνια από την μετεγκατάσταση των Στεφανιωτών στην Ελάτεια και πολλοί απ` αυτούς γεννήθηκαν εδώ, δεν χάνουν ευκαιρία να επισκέπτονται το χωριό τους, στο οποίο έχουν τις ρίζες τους, να οργανώνουν και να συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις, και να δείχνουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους σ`αυτό.- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου