Καλως Ηλθατε στο melielateias

Το εκλεκτό μας μέλι παράγεται από τα καταπράσινα και ολάνθιστα λιβάδεια της Ελάτειας (ανθόμελο), από τα ελατοδάση του Καλλιδρόμου (ελατόμελο), από τους πολύ γνωστούς θυμαρότοπους του Γαλαξιδίου και της Δεσφίνας (θυμαρίσιο μέλι) , από τα υπέροχα πευκοδάση της ορεινής Βόρειας Εύβοιας (πευκόμελο) και από τα χιλιοτραγουδισμένα ΄Αγραφα, περιοχή Στεφανιάδας Αργιθέας (ελατόμελο και μέλι από το Περδικάκι).

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Επιδρομή Αρκούδας στο μελισσοκομείο μας

΄Εναν απρόσκλητο επισκέπτη  διαπιστώσαμε ότι είχαμε στο μελισσοκομείο μας, στον ΄ Αγιο Χαράλαμπο του πρώην Δήμου Κτημενίων του Νομού Ευρυτανίας, την Πέμπτη 20-06-2013.
Πρώτος μπήκε στο χώρο του μελισσοκομείου ο γιος μου Νίκος και με απορία φώναξε " τί θέλει εκεί κάτω εκείνη η κυψέλη?". Αμέσως έτρεξα στο σημείο,  στο οποίο είχε ήδη πάει ο Νίκος και αντικρύσαμε μια κυψέλη σπασμένη και διαλυμένη με σκόρπια τα πλαίσια και τις λίγες μέλισσες που είχαν απομείνει μαζεμένες σε μια γωνιά.
΄Ηταν φανερό ότι ο απρόσκλητος επισκέπτης ήταν Αρκούδα και από το αποτύπωμα που άφησε επάνω σε μια κερήθρα μάλλον επρόκειτο για Αρκουδάκι.
Αφού συνήλθαμε από την έκπληξη και αφού μαζί με τον Μανώλη Κικάκη βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες, μαζέψαμε τις μέλισσες σε μια άλλη κυψέλη και εξερευνήσαμε το γύρω χώρο, για να διαπιστώσουμε από ποιο σημείο μπήκε στο μελισσοκομείο και προς ποια κατεύθυνση έφυγε.
Θεωρήσαμε ότι ήταν ευτύχημα το ότι κτύπησε μόνο μία κυψέλη και αποχωρήσαμε από το μελισσοκομείο, αφού τελειώσαμε τις προγραμματισμένες εργασίες μας, με την ελπίδα ότι η Αρκούδα δεν θα επισκεφθεί πάλι το μελισσοκομείο μας.
Δυστυχώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για να πάρουμε κάποια προστατευτικά μέτρα και από τότε ψάχνω κάποια ΚΥΑ που υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 13 Φεβρουαρίου 2013 και προωθήθηκε για υπογραφή στον Υπουργό Ανάπτυξης, και αφορούσε την επιδότηση ηλεκτροφόρων  περιφράξεων. ΄Εκτοτε αγνοείται η τύχη της. Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι το σχετικό , παρακαλώ να με ενημερώσει. Το κινητό μου τηλέφωνο είναι 6978-772577.


Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτελούν τα πειστήρια της επιδρομής της Αρκούδας στο μελισσοκομείο μας.


 
TVM0d056VT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου